İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Senegal’den Bezmiâlem’e Ziyaret 14.02.2024

Ticaret Bakanlığı, Sağlık ve Diplomasi Derneği iş birliği ile uluslararası platforma sağlık alanındaki tecrübelerimizi aktarmak adına Senegal'den gelen heyete ev sahipliği yaptık.

Senegal'den gelen Başhekim ve çeşitli branşlardan doktorların ağırlandığı heyet ziyareti, hastalara sunulan tedavi fırsatları ve özellikli hizmetleri yerinde göstermek amacıyla gerçekleştirildi.

Bundan sonra işbirliği ve ortak projelerde yer almaya devam edeceğiz

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “Senegal'den gelen meslektaşlarımızı Üniversitemiz ve Hastanelerimizde ağırlamaktan büyük gurur duyduk. Bezmiâlem'in sağlık alanında sunmuş olduğu hizmetleri ve kullanılan son teknoloji imkanlarını kendileri ile paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmaktan çok mutluyuz. Aldığımız geribildirimler, insan hayatının söz konusu olduğu sağlık alanında, ne kadar başarılı olduğumuzu bizlere bir kez daha hatırlattı. 2 asırlık sağlık tecrübemizle uluslararası platforma rol model olmak bizlere onur verdi. Özellikle alanında uzman hekimlerimizin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinden, son teknoloji cihazlarımızdan ve sağlık konusunda hijyene verdiğimiz önemden çok etkilendiler. Sağlık ve eğitim alanındaki tecrübelerimizi Senegal'deki meslektaşlarımıza aktarmak ve bunun sürekliliğini sağlamak adına iş birliğimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.​


Senagal'den gelen heyet, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreter Dr. Zeynep Görmezoğlu, Başhekim Prof. Dr. Alparslan Mayadağlı ve Prof. Dr. Sedat Ziyade başta olmak üzere Başhekim Yardımcıları rehberliğinde Üniversite ve Hastanede yer alan çeşitli servisleri ve laboratuvarları ziyaret etti. Sağlık Diplomasisi Derneği Genel Sekreteri Dr. Eyüp Kahveci'nin de katılım sağladığı ziyarette Merkez Hastane'de ağırlanan heyet, öğle yemeğinden sonra Dragos Hastanesine geçerek incelemelerde bulundu. Karşılıklı hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından ziyaret, akşam saatlerinde son buldu.

Senegal’den Bezmiâlem’e Ziyaret