İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Sıkça Sorulan Sorular

 

ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ SORULARI​


Erasmus'a Staj Hareketliliğine nasıl başvurabilirim?

Başvurmanız için öncelikle gitmek istediğiniz kurumdan kabul mektubu almış olmanız gerekir. Daha sonra sitemizde (BVU-Uluslararası Duyurular) belirtilen tarihte kabul mektubunuz ile Uluslararası İlişkiler Ofisine başvurunuzu yapabilirsiniz. Varsa YDS YÖKDİL TOEFL dil sınavı puanlarını da beyan edebilirsiniz. Yoksa okulun belirtilen tarihte yapacağı dil sınavına girmeniz gerekir.(Dil puanı olanlar da girebilir, en yüksek puanınız sisteme girilir.) Dil sınavı puanının %50 si, transkript genel not ortalamanızın %50 si alınarak puanınız oluşturulur ve puanlara ve kabul mektuplarına göre asil-yedek listeleri düzenlenip duyurularda ilan edilir.


Erasmus'a hak kazandıktan sonraki süreç nasıl ilerliyor?

Eğer öğrenim hareketliliği için hak kazandıysanız kendi koordinatörünüzle almanız gereken dersleri belirlemeniz ve gideceğiniz okuldaki koordinatör ile ders uygunluklarını görüşmeniz gerekir. Dersler belirlendikten sonra Learning Agreement for Studies formunu doldurup hem kendi koordinatörünüze hem de gideceğiniz okuldaki koordinatöre imzalatıp Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmelisiniz.

Staj için gidiyorsanız Learning Agreement for Traineeship formunu doldurup hem kendi hem de gideceğiniz kurumdaki koordinatörünüze imzalatıp, ilgili bilgileri doldurup Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmelisiniz.


Hibe sözleşmesi ne zaman yapılıyor?

Vizenizi aldıktan sonra hibe sözleşmenizi yapabilirsiniz. Ancak öncesinde sigortanızı yaptırmış ve Vakıfbank Vatan Caddesi şubesinden Euro hesabı açmış olmanız gerekir.


Erasmus'tan döndükten sonra veya dönmeden önce yapmam gerekenler nelerdir?

Giderken doldurduğunuz Learning Agreement formunun "After Mobility" kısmını Erasmus yaptığınız kurumdaki koordinatörünüze imzalatmalısınız. Aynı zamanda tam 2 ay (60 gün) kapsayacak şekilde katılım sertifikasını almalısınız. Kalan hibenizi alabilmeniz için döndükten sonra evraklarınızı Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmelisiniz. Evrak tesliminden önce veya sonra OLS dil sınavınızın ikincisini tamamlamış ve EU Survey tarafından size gönderilmiş anketi çözmüş olmanız da gerekir. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra hibenizin kalanını bir hafta içerisinde alabilirsiniz.


Erasmus öğrenim hareketliliğine başvurumu kaçıncı sınıftan itibaren yapabilirim?

Komite sistemi olan fakültelerimizde öğrenim hareketliliğine katılma değişiklik gösteriyor. Komite sistemine geçiş yapan Eczacılık Fakültesi öğrencileri öğrenim hareketliliğine katılamaz. Tıp Fakültesi 4. , Diş Fakültesi 5. sınıfta Öğrenim Hareketliliğine Erasmus Kooridnatörleri ve Fakülte kararı ile başvuru yapabilir.


Özel İşletmelerde (Hastane, Eczane, Klinik vb.) Erasmus stajımı yapabilir miyim?

Staj hareketliliği için anlaşmalı bir kurum olması gerekmez. Kendi alanınızda olmak koşulu ile belirlediğiniz bir üniversite, hastane, klinik, eczane vb. kurumlarda staj yapabilirsiniz. Staj Hareketliliği yapılamayacak kurumlar:

-Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları,
-AB programları yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar,
-Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciklerimiz,

-Türkiye'deki yerel firmaların uluslararası şubeleri.


Erasmus Staj Hareketliliği için hangi sigortayı yaptırmalıyım?

Ferdi kaza, seyahat ve sağlık, sorumluluk. Bunu tüm öğrencilerimiz yaptırmak zorunda. (Yeşil pasaportlular dahil)


Mezun olduktan sonra Erasmus yapabilir miyim?

Mezun olmadan önce Erasmus'a başvuru yapıp hak kazanan öğrenciler, mezuniyet sonrasındaki 12 ay içinde bu hakkını kullanmak kaydıyla Erasmus yapabilir.


Erasmus öğrenci hareketlilikleri süreleri nelerdir ?

Erasmus kapsamında öğrencilerin staj ve öğrenim hareketliliğine göre değişiklik göstermektedir. Staj hareketliliğinde asgarî süre 2 tam ay, azamî süre 12 tam aydır. Daha fazla staj yapmak isteyen öğrencinin fakültesiyle konuşup onay alması gerekir. İki aydan az veya fazla yapılan stajlar hibelendirilmez.
Öğrenim hareketliliğinde asgarî süre 3 tam ay, azamî süre 12 tam aydır. 

​Detaylı Bilgi için: https://bezmialem.edu.tr/tr/Sayfalar/idari/uluslararasi-iliskiler-ofisi/erasmus/ogrenci-ogrenim-hareketliligi/ogrenci-ogrenim-Hareketliligi.aspx

 

ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİKLERİ SORULARI

 

Erasmus Personel hareketliliği kapsamında vize kolaylık yazısını hangi birim hazırlar?

İnsan Kaynakları Direktörlüğü hazırlamaktadır.


Erasmus Personel Ders Verme hareketliliği için asgari ve azami süreler nelerdir?

Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Daha fazla personelimizin faydalanabilmesi adına faaliyetler maksimum 5 gün hibelendirilmektedir. Bununla birlikte, faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur.

Detaylı bilgi için: https://bezmialem.edu.tr/tr/Sayfalar/DuyuruDetay.aspx?q=1431


Erasmus Personel Eğitim Alma hareketliliği için asgari ve azami süreler nelerdir?

Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.

Detaylı Bilgi için: https://bezmialem.edu.tr/tr/Sayfalar/Duyuru-Detay.aspx?q=1431


Personele verilecek hibe miktarı ne kadardır?

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre değişiklik göstermektedir.
Detaylı Bilgi için: https://bezmialem.edu.tr/tr/Sayfalar/Duyuru-Detay.aspx?q=1431


Personel Hibe Sözleşmesi ne zaman yapılır?

İlgili personel vizesini aldıktan sonra Hibe Sözleşmesini yapılabilir. Öncesinde Vakıfbank Vatan Caddesi Şubesinden Euro hesabı açtırmış olmalıdır.