HaberDetay
Bezmialem, Sağlık Bakanlığı Yetkililerini ve İlaç Sanayi Temsilcilerini Bir Araya Getirdi 16.01.2016

​Üniversitemiz, 17 Ağustos 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile birlikte “Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Ruhsatlandırma Aşamalarında Yaşanan Sorunlar ve Çözümleri”konferansı düzenledi. Konferansın açılış konuşmalarını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ethem Güneren ve Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu yaptı.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında “Bezmiâlem Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması Projesi” için düzenlenen konferansa bilim dünyasından ve ilaç, gıda kozmetik sanayinden çok sayıda yetkili ilgi gösterdi.

Bitkisel, Destek ve ileri Tedavi Tıbbi Ürünleri Daire Başkanı Dr. Ecz. Aslı Can Ağca “Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Ruhsatlandırma” ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Murat Kartal “Bitkisel İlaçlarda Kalite Kontrolün Önemi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından “Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün ruhsatlandırma aşamalarında yaşanan sorunlar ve çözümleri” başlıklı panele geçildi.

Panele Dr. Ecz. Aslı Can Ağca’nın yanı sıra Geleneksel Bitkisel ve Homeopatik Tıbbi Ürünler Birimi’nden Dr. Ecz. Çiğdem Altınyay, Geleneksel Bitkisel ve Homeopatik Tıbbi Ürünler Birimi’nden Uzm. Ecz. Ayşe Aygün Cangöz de konuşmacı olarak katıldı.

Bezmialem, Sağlık Bakanlığı Yetkililerini ve İlaç Sanayi Temsilcilerini Bir Araya Getirdi