HaberDetay
Bezmiâlem 1. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi’ndeydi. 5.10.2016

Dünya nüfusundaki artış, bilim ve teknoloji alanındaki değişimler ve gelişmeler ile birlikte yüksek öğrenime talebin artması, yüksek öğrenim kurumları ve öğrenci sayılarında ciddi bir artışa neden olmuş ve kalite güvencesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır.

Eczacılık Fakültesi Dekanları Konseyi (ECZDEK) tarafından kurulan Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) ve tüzel kişilik kazandırmak amacıyla kurulan Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(ECZAKDER), eczacılık eğitimi programları için değerlendirme, akreditasyon ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de eczacılık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine ve gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda, ulusal eczacılık eğitiminde gelinen durumu tartışmak, ülkemizde Yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyonla ilgili gelişmeleri paylaşmak, kalite kültürünü eczacılık eğitiminde yaygınlaştırmak amacıyla Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliği ile 9-10 Mayıs 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen I. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi’ne fakültemizi temsilen Dekanımız Sayın Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve fakültemiz öğrencilerinden Muhammet Emin Yurtçu katılmıştır.​

Bezmiâlem 1. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi’ndeydi.