HaberDetay
Eczacılık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi. 5.10.2016

Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Mütevelli Heyet Başkanımız Ahmet Akça, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ethem Güneren ve Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen ile çok sayıda akademisyen katıldı.

İlk olarak Öğrenci Temsilcisi Banu Okumuş konuşmalarını yaptı. Ardından Eczacılık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, altı yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bölgemizde iyi sağlık hizmeti veren bir kurum olduk. Eczacılık Fakültesi olarak modern laboratuvarlarımız ile biz de dünya standartlarında eğitim veren bir kurum olduk. Altı yıl boyunca eğitim alarak bugün mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Topçu, yaşanan Darbe Girişimi’ni de kınayarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Prof. Dr. Gülaçtı Topçu’nun konuşması sonrası gerçekleşen ödül töreninde Eczacılık Fakültesi birincisi Emre Bakırcı mezuniyet kütüğüne plaka çakarken ikinci olan Hilal Dikici ve üçüncü olan Başak Ünal da başarılarından dolayı tebrik edildi.

15 Temmuz günü gerçekleşen Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden şehitlerimiz için okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek Darbe Girişimini kınadı. Rektörümüz açıklamasında ayrıca mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek “Burada aldığınız eğitim süresince bir sağlık çalışanı, bir sağlık neferi olmanın önemini ve ehemmiyetini öğretebilmek için tüm akademisyenlerimiz gece gündüz çalıştılar. Sizler ise verdiğiniz uğraşlar ve emekler sonucunda bugün sizlere takdim edeceğimiz mezuniyet beratlarınızı almaya hak kazandınız. Hepinizin bilmesini istediğim en önemli şey şudur ki; bir sağlık neferi olmak, insan hayatı kurtarmak bu dünyadaki en önemli ve kutsal göreviniz olmalıdır” dedi.

Rektörümüzün ardından konuşan Mütevelli Heyet Başkanımız Ahmet Akça da konuşmasında Darbe Girişimini kınadı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Mütevelli Heyet Başkanımız tüm öğrencilere eğitim sonrasındaki yeni hayatlarında başarılar dilediğini söyledi.

Mezunlar Prof. Dr. Gülaçtı Topçu eşliğinde yapılan Eczacılık Yemini’nin ardından diplamalarını aldılar.​

Eczacılık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi.