İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
2022-2023 Akademik Açılış Törenimiz Gerçekleştirildi 17.10.2022

2022-2023 Akademik Yılı Açılış Törenimiz geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törende “yapay zeka" teması öne çıktı.

Üniversitemizin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, 14 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen geniş katılımlı bir etkinlikle gerçekleştirildi. Törende “yapay zeka" konusu ön plana çıktı.

Törene Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten, Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanlarımız ve akademisyenlerimiz iştirak etti.

İKLİM ELÇİMİZ PURDE: “HAREKETE GEÇMEYE HAZIRIZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Ardından Tıp Fakültesi 5'inci Sınıf Öğrencimiz ve Üniversitemizin İklim Elçisi Merve Purde'nin video mesajı sunuldu. Purde, iklim değişikliğinin olası sonuçları ve bunlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlattığı mesajında üniversite iklim elçileri olarak harekete geçmeye hazır olduklarını, motivasyonlarının son derece yüksek olduğunu söyledi.

REKTÖR PROF. DR. KAZANCIOĞLU: “YAPAY ZEKADA ÖNCÜYÜZ"

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, 2022 yılında Üniversitemizin akademik ve bilimsel faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptı. Sunumuna “yapay zeka" kavramıyla başlayan Prof. Dr. Kazancıoğlu, “yapay zeka" kavramının ilk defa 1956 yılında John McCarthy tarafından resmen ortaya konduğunun altını çizerken, yükseköğretimde yapay zeka uygulamalarından genişçe bahsetti. Prof. Dr. Kazancıoğlu, üniversitemizin Türkiye genelinde yükseköğretimde yapay zeka uygulamaları açısından öncü kurumlardan biri olduğunun altını çizdi.

BAŞKAN AV. DEVELİOĞLU: “KURUMA AİDİYET HİSSETMEK ÖNEMLİ"

Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu ise konuşmasında yeni akademik yılın yeni ve güzel başlangıçlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı. Av. Develioğlu, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Sahipsiz bir vatanın batması haktır. / Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." dizelerine atıfta bulunarak çalışanının kurumuna sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı. Konuşmasına eğitim ve sağlık alanında eğitimin önemine değinerek devam eden Av. Develioğlu, sağlıkta şiddet vakalarına da değinerek, bu gibi olayların sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını dilediğini kaydetti.
Av. Develioğlu, konuşmasının, üniversitemizin personellerine seslendiği son kısmında, tüm personelimizin her alanda örnek davranışlar sergilemesi gerektiğini belirterek, Bezmiâlemli olmanın hem başarılı hem de erdemli olmak anlamına geldiğini söyledi. Av. Develioğlu, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

İLK DERS PROF. DR. KANSU'DAN

Açılış konuşmalarının ardından yeni akademik yılın ilk dersini vermek üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Emin Kansu, “Makale Yazımı, Sunumu ve Bilimsel Yayınlarda Etik İlkeler" başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Kansu sunumunda, üniversitelerin görevleri, çalışma prensipleri ve yetiştirmesi gereken öğrenci profili üzerinde durdu. Prof. Dr. Kansu, bilimsel araştırma yöntemlerine ve akademik yayın yapma kurallarına yer verdiği sunumunda, akademi camiası için “sorgulama" kavramının üzerinde durdu.

Tören, hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.​


2022-2023 Akademik Açılış Törenimiz Gerçekleştirildi