Üniversitemizden Deprem Tatbikatı 29.12.2022
Üniversitemizin Vatan Yerleşkesinde, 30 Aralık Cuma günü deprem tatbikatı düzenlenecek.

Üniversitemizde, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın talimatları uyarınca 30 Aralık 2022 Cuma günü saat 10.00'da üniversitemizin tüm yerleşkelerinde deprem tatbikatı gerçekleştirilecek.

Tatbikat aynı zamanda, Başkanlığın 2021 yılında verilen eğitimlerin toplumsal davranışlara dönüşmesi amacıyla ilan ettiği 2022 Afet Tatbikat Yılı çerçevesinde yapılacak.

Bu kapsamda üniversitemizin Vatan Yerleşkesinde, anılan gün ve saatte üniversitemizdeki tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler, sağlam bir nesnenin yanında “Çök, Kapan, Tutun" hareketini uygulayacak ve ardından hızla acil durum toplanma alanlarına geçecek. Bunun için herkesin, bulunduğu binanın afet ve acil durumlar için belirlenen tahliye planını inceleyerek çıkış kapılarını ve toplanma alanlarını öğrenmesi gerekiyor.

Üniversitemizden Deprem Tatbikatı