İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemizde Tıp Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi 17.03.2023

​14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, üniversitemizde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Tıp Fakültemizin organize ettiği etkinlikte kadro atama ve yükselmeleri gerçekleşen öğretim üyelerimize tebrik belgeleri ve ödülleri de takdim edildi.

Üniversitemiz, düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğini gerçekleştirdi. Üniversitenin Tıp Fakültesi'nin organize ettiği, Abdülhamit Han Oditoryumu'nda bulunan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Tıp Bayramı etkinliğine başta Tıp Fakültesi olmak üzere üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldı.

Başhekimimiz Prof. Dr. Mayadağlı: “Kutsal bir meslek icra ediyoruz"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, selamlama ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Tıp Fakültemizin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimimiz Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı konuşmasında “10 yıldır buradayız, artık birbirimizi yakından tanıyoruz. Bu bayram birlik ve beraberlik bayramı, mesleğimizi kutsama bayramı. Zira biz hekimler kutsal bir görev yapıyoruz. Neredeyse 7 gün 24 saat çalışıyoruz. İnsanlığa hizmet ediyoruz. COVID-19 pandemisi ve 6 Şubat'ta yaşadığımız deprem felaketi, mesleğimizin önemini ve kutsiyetini bir kez daha hatırlattı. Bezmiâlem Ailesi olarak dimdik ayakta, hizmetlerimize devam ediyoruz. Yakın gelecekte bu hizmetlerimizde yeni hastane binamızda devam edeceğiz. Daha çok çalışarak bayrağı daha ilerilere taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

Dekanımız Prof. Dr. Özdemir: “Depremin ikinci günü Malatya'ya koştum"

İkinci olarak kürsüye gelen ve konuşmasına 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, depremin ikinci günü yardım faaliyetlerine katılmak üzere memleketi Malatya'ya gittiğini hatırlattı. Prof. Dr. Özdemir, “Yardım faaliyetleri sırasında 'Bir elin verdiğini öbür el görmemeli' anlayışı gereği bir nevi kamufle olarak çalışıyordum. Başımda bere, kabanımın kapüşonu örtülü, kimse yakına gelene, sesimi duyana kadar beni tanımıyor. Ancak ben onları uzaktan görür görmez tanıyorum. Bir kısmı çocukluk arkadaşım, aile dostlarımız. Malatya'nın en zengini ile en fakiri aynı sıraya girmiş, bir bardak çorba alabilmek için bekliyor ve o kadarcık yardımla mutlu oluyor. Bu manzara bana çok dokundu. Döndükten sonra katıldığım bir davette bana 'Çorba dağıtmak mı daha zor, stent takmak mı' diye sordular. Emin olun çorba dağıtmak stent takmaktan daha zor" ifadelerini kullandı.

“Daha da güçlenerek çıkacağız"

Deprem felaketinde 100'den fazla sağlık personelinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, “Bezmiâlem Ailesi olarak bu felakette de en ön safta yardıma koştuk. Her türlü yardım faaliyetinde bulunduk. İnanıyorum ki biz bu felaketi de atlatırız, hatta daha da güçlenerek çıkarız bu cendereden. Ancak zaman geçtikçe maalesef gündem de değişiyor. Bölgede hala yardıma ihtiyaç var. Bu nedenle felaketi unutmamalı, yardım faaliyetlerine aynı hızla devam etmeliyiz. İnşallah yakın gelecekte bu başarılı faaliyetlerimize yeni hastanemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Zor ama keyifli bir meslek"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu konuşmasına “Hekim olmak, tıp fakültesine başlanan ilk günden en sonuna kadar son derece zorlu, büyük özveri isteyen, yorucu bir süreç. Fakat bu mesleğe aşkla bağlı insanlar için aynı zamanda son derece de keyifli bir yol. Çocukken “Büyüyünce ne olacaksın" sorusuna “Doktor olacağım" diye cevap veren, bu mesleğe daha o yaşlarda kopmaz bir manevi bağla bağlananlar için, rüyalarına giren o beyaz önlüğü, onca çabanın ardından giydiğimiz o an, şifa bulan hastaların ve yakınlarının teşekkürü, başka hiçbir meslekte bulunamayacak büyük bir haz kaynağı" sözleriyle başladı.

Bezmiâlem 6 Şubat depremlerinde neler yaptı?

Konuşmasında hekimlik mesleğinin öneminden, tedavi edici fonksiyonunun yanında koruyucu yönünden de bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Bezmiâlem Ailesi'nin mensupları olarak bizler, sadece günlük yaşamın sağlık hizmetlerinde değil, her afette, muhtaç olanlara destek olma, yaralarını sarma geleneğinden gelen bir tarihe sahibiz. Son olarak, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde de tek yürek olarak çalıştık. Toplamda 100'den fazla personelimiz, deprem bölgesindeki illerde görev yaparak depremin açtığı yaraların sarılmasına yardımcı oldu. Doğrudan veya dolaylı olarak hastanemize gelen 600'den fazla afet kaynaklı vakaya hizmet verdik. 'Ülkemizde sağlık hizmeti veren kuruluşlara örnek olmak' gibi bir misyona sahibiz. Deprem felaketinde gerçekleştirdiğimiz hizmet de bu anlayışın bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Mütevelli Heyet Başkanı'ndan teşekkür

Son olarak kürsüye gelen Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu ise konuşmasına 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin Türkiye'nin yüzölçümünün yedide birini, nüfusunun ise altıda birini etkilediğini hatırlatarak başladı. 1999 Marmara Depremi'nde kendisinin de bilfiil yardım faaliyetlerinin içinde yer aldığını kaydeden Develioğlu, “Bezmiâlem Ailesi mensupları bu depremde de bölgeye ilk yetişen ekipler oldu. Hepimiz, çağrı beklemeden, katkıda bulunmak için yardıma koştuk. Emeği geçen herkese candan teşekkür ediyorum" dedi. Daha fazla gayret göstererek depremin yaralarının sarılabileceğini ifade eden Develioğlu, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un “Sahipsiz olan vatanın batması haktır/Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır" dizelerini hatırlatarak “Vatan yerine evimizi, işimizi, ailemizi ve çevremizi koyarsak bu dizelerdeki mesajı daha iyi kavrayabiliriz. Hepimiz Bezmiâlem'e de sahip çıkmak durumundayız. Bezmiâlem güçlenirse bizler de güçleniriz" şeklinde konuştu. Bu süreçte gençlerin ön plana çıktığını kaydeden Develioğlu, “Gençlerimiz, öğrencilerimiz, her yardım faaliyetinde en ön safta yer alarak bizleri gururlandırdılar. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Akademik ve idari kadroya ödül

Konuşmaların ardından üniversitemiz ekiplerinin 6 Şubat depremlerinde gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerini anlatan bir video gösterimi sunuldu. Ardından söz konusu faaliyetlerin başarıyla gerçekleştirilmesi nedeniyle, Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu ve Tıp Fakültemizin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimimiz Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı'ya birer teşekkür belgesi takdim edildi.

Tıp Fakültemizin Akademik Faaliyet Sunumu ile devam eden etkinlik, 2022-2023 Akademik Yılı içinde Tıp Fakültemizde akademik çalışmalarda başarı gösteren, kadro atama ve yükselmeleri gerçekleşen öğretim üyelerimize tebrik belgelerinin ve ödüllerinin takdimiyle devam etti. Program, kurumumuzda 10 yıldan fazla görev yapan akademik personelimizin plaketlerinin verilmesiyle son buldu.


Üniversitemizde Tıp Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi