News
Üniversitemiz Sheffield İle Çok Kapsamlı İşbirliği Yapmaya Hazırlanıyor 5/9/2014

​Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen “Bezmialem-Sheffield İşbirliği Seminerleri” 10-11 Haziran 2013 tarihleri arasında Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Araştırma Merkezi Konferans Salonlarında gerçekleşti.

Programın ilk günü, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Saffet TÜZGEN’in açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasından sonra, University of Sheffield-ScHARR Öğretim Üyesi Dr. Andrew Chee Lee tarafından “Undergraduate Medical Education in the United Kingdom” ve “Hospital Emergency Preparedness / Planning” konulu iki ayrı oturum şeklinde seminerler verildi.

Dr. Lee ve ScHARR Öğretim Üyesi Dr. Perihan Torun ile Üniversitemiz Yöneticileri ve Akademisyenleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirilerek, iki Üniversitenin işbirliği yapabileceği konular görüşüldü. Yabancı Diller Bölüm Başkan Yardımcısı Erdoğan Ertürk, Dr. Andrew ile yaptığı bire bir görüşmede, kendisine Üniversitemizde yürütülmekte olan Mesleki İngilizce Programı hakkında bilgi verdikten sonra, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 2011 yılında başlatılmış olan Medikal İngilizce çalışmasından söz ederek, Avrupa Birliği’nin dil sorunlarını aşmak amacıyla tüm Avrupa’da ve sonrasında tüm dünyada geçerli olacak bir “Medikal İngilizce Sertifika ve Test Programı” üstünde çalıştığından ve bu konunun öneminden bahsetti.

Programın ikinci günü, ScHARR Direktörü Dr. Paul Bisnell tarafından “The Structure of ScHARR (School of Health and Related Research) and “Identifying Areas for Collaboration” konularını kapsayan bir seminer gerçekleştirildi. 

Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Saffet TÜZGEN başkanlığında gerçekleşen toplantılarda Sheffield ve Bezmialem yetkilileri biraraya gelerek, başta araştırma konuları, ortak program geliştirilmesi olmak üzere öğrenci - akademisyen değişimini de kapsayan birçok alanda işbirliği yapılmasına karar verdiler.

Bezmialem-Sheffield İşbirliği Seminerleri boyunca verilen sunumlar için linklere tıklayınız:

 

University of Sheffield-ScHARR Öğretim Üyesi Dr. Andrew Chee Lee;
Undergraduate Medical Education in the United Kingdom 
Hospital Emergency Preparedness / Planning

ScHARR Direktörü Dr. Paul Bisnell;
The Structure of ScHARR (School of Health and Related Research) and “Identifying Areas for Collaboration

Üniversitemiz Sheffield İle Çok Kapsamlı İşbirliği Yapmaya Hazırlanıyor