Bezmialem Researchers Night 29.09.2023

bezmialem-researchers-night-002.jpg

Marie Skłodowska-Curie Actions kapsamındaki "European Researchers' Night" etkinlikleri, bilimin çeşitliliğini ve bunun vatandaşların günlük yaşamları üzerindeki etkisini eğlenceli ve ilham verici şekillerde sergileyen ve Avrupa çapında halka açık bir organizasyondur.

Bütün Avrupa'da Eylül ayının son Cuma günü düzenlenen; araştırmaları ve araştırmacıları halka daha yakın hale getirmeyi hedefleyen, ulusal ve uluslararası araştırma projelerini destekleyen, gençlerin bilim ve araştırma kariyerlerine olan ilgisini arttırmayı amaçlayan, araştırmacılara ait çalışmaların insanların günlük yaşamları üzerindeki etkilerini sergileyen bir etkinliktir. (Bilgi için: https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/event/2023-european-researchers-night)

Üniversitemizde ise bu yıl 29 Eylül 2023 Cuma Günü, benzer bir etkinlikte kutlanacak olup buluşlar, projeler ve bilimsel çalışmaların paylaşılması amacıyla “Bezmialem Researchers' Night" gerçekleştirilecektir.

Bu yıl sadece kurum içi katılıma açık olacak etkinliğimizde araştırmacılarımız, devam eden bilimsel çalışmalarını ve projelerini sunma imkânı bulabileceklerdir. Multidisipliner çalışmalara olanak sağlaması açısından, üniversitemizdeki tüm araştırmacıların katılımını önemsenmektedir.

29 Eylül 2023 Cuma günü 07:30'dan itibaren tüm akademisyenleri, Tarihi bina ve iç bahçede düzenlenecek etkinliğimize bilimsel çalışmalarını ve projelerini anlatan posterleri ile birlikte bekliyoruz.

Ayrıca etkinlik 29 Eylül 2023 Cuma günü 19:30-22:30 saatleri arasında Nobel ödüllü Marie S. Curie'nin hayatını konu alan Radioactive (2019) filminin gösterimi olacaktır.