Covid 19 Tedbirleri Kapsamında Alınan 31.12.2021 Tarihli Senato Kararı 31.12.2021

Sevgili Öğrencilerimiz,

Son günlerde COVID-19 vaka sayılarında artışların gözlemlenmesi üzerine konu Üniversitemiz 31.12.2021 tarihli Senato Toplantısında değerlendirilmiş, 2021-2022 yılı güz dönemi eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili olarak;

• Teorik derslerin uzaktan öğretim yolu ile çevrimiçi yapılmasına,
  • Uygulama derslerinin ise gerekli tedbirlerin alınarak seyreltilmiş gruplar halinde yüz yüze yapılmasına,
  • Uygulama derslerinin teorik kısımlarının da uzaktan öğretim yolu ile yapılabilmesine,
  • Eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin tüm süreçlerin, akademik birimlerin web sayfalarında öğrencilerimiz ile güncel tutularak paylaşılmasına,
  • Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın sürece ilişkin alacağı yeni kararlar olması halinde, akademik birimlerce eğitim-öğretim faaliyetlerinin bu doğrultuda yeniden planlanmasına,

karar verilmiştir.

Pandemi sürecine ilişkin ilk günkü hassasiyetinizi devam ettirmeniz ve tüm kararlara ehemmiyetle uymanız beklenmektedir. Siz değerli öğrencilerimizin göstereceği dikkat ve gayret ile bu durumu, en iyi şekilde üstesinden geleceğinizi düşünmekteyiz.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Rümeyza KAZANCIOĞLU

Rektör

Akademik BirimEğitim-Öğretim Süreçleri
Tıp Fakültesi
  • Tüm sınıfların teorik dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır. Laboratuvar ve uygulama dersleri ise  gruplar halinde yüz yüze yapılacaktır.
Diş Hekimliği Fakültesi
  • Tüm sınıfların teorik dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır.
  • Birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta yapılacak tüm uygulama dersleri yüz yüze, sosyal mesafe kuralları gözetilerek, seyreltilmiş gruplar halinde yapılacaktır.
  • Dördüncü ve beşinci sınıf Klinik Uygulama dersleri yüz yüze, sosyal mesafe kuralları gözetilerek, gruplar halinde yapılacaktır.
Eczacılık Fakültesi
  • Tüm sınıfların teorik dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır.
  • Uygulamalı dersleri devam eden sınıfların ise dersleri  gruplar halinde  yüz yüze yapılacaktır.
  • Bu düzenlemeye göre eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin detaylar için tıklayınız. ​
Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Tüm sınıfların teorik dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır.
  • Kararla belirtilen uygulamalı dersler ise seyreltilmiş gruplar şekilde yüz yüze yapılacaktır.
  • Bu düzenlemeye göre eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin detaylar
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Tüm programlarımızın teorik dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır.
  • Tüm programlarımızın uygulama dersleri ise sosyal mesafe kuralları gözetilerek, seyreltilmiş gruplar halinde yapılacaktır.
  • Bu düzenlemeye göre eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin detaylar için tıklayınız​.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  • Tüm sınıfların teorik dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır.
  • Uygulamalı dersler ise  gruplar halinde yüz yüze yapılacaktır.
İngilizce Hazırlık Programı
  • İngilizce Hazırlık Programı ikinci çeyrek kalan eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntemleriyle gerçekleştirilecektir.