İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Bezmialem, Nefroloji Kongresinden Ödüllerle Döndü! 17.10.2018

​Üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri ulusal ve uluslararası platformlarda başarılarına bir yenisini daha ekledi. 35. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresine katılım gösteren akademisyen v​e öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri çalışmalarla ödüller almaya hak kazandı.


Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Meltem Gürsu, 35. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresinde "Pentraksin- 3 Kronik Böbrek Hastalığından C-Reaktif Proteinden Daha Güçlü Bir Enflamasyon Belirteci midir?" konulu bildirisi ile "TNDT En İyi Özgün Araştıma Ödülü"ne layık görülürken aynı kongrede Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Atilla Kunt, "Uzun Dönem Whey Proteini Kullanımı ile Egzersizin Olası Böbrek Yan Etkiler" konulu bildirisi ile "En İyi Sözlü Bildiride Birincilik Ödülü"ne layık görüldü. Ayrıca Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Mehtap Canpolat'ın Bilimsel Komitesi boyunca gerçekleştirdiği çalışma kongre tarafından poster sunum olarak kabul edildi. 


Türk Nefroloji Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen kongre, derneğin çalışma grupları ile hekim ve öğrencilerin önerileri doğrultusunda hazırlanan nefroloji, hipertansiyon, diyaliz ve transplantasyon ile ilgili güncel ve tartışmalı konuları kapsayan zengin bir bilimsel program olarak alanında uzman yerli ve yabancı bilim insanlarını bir araya getiriyor. ​

Bezmialem, Nefroloji Kongresinden Ödüllerle Döndü!