İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
GETAMER Koordinatörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, GETAT 2019'da Ödüle Layık Görüldü 12.06.2019

​Üniversitemiz akademisyenleri ödüllerine bir yenisini daha ekledi. GETAMER Koordinatörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, "Sabuncuoğlu Şerefeddin Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Bilim Ödülü"ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu sene ikincisi düzenlenen Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Kongresi ödülleri sahiplerini buldu. Törende Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, GETAMER Koordinatörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit'e ödülünü takdim etti.

ödül.png

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, törende yaptığı konuşmada kongrenin başladığı günden bu yana çok kıymetli bilgilerin ve çalışmaların paylaşıldığını, konuyla ilgili bilgilerin artırıldığını dile getirdi. Dr. Fahrettin Koca, insanoğlunun bilmediği, aklıyla kavrayamadığı pek çok şeyden korktuğunu ifade ederek, "Bu kongrede konuşulan konuların pek çoğu hakkında eğitim hayatımız boyunca bilgilenmedik. Çünkü pek çoğumuzun öğretim hayatında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ortodoks tıbbın özellikle kabul etmediği, hatta reddettiği uygulamalardı. Günümüzde sağlık profesyonelleri bu yaklaşımdan giderek uzaklaşıyor. DSÖ'de yıllar boyunca sürdürdüğü geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını reddeden tutumunu bir yana bırakarak, dünyada kültürel birikimin neticesi olan bu uygulamaların bilimsel bir zeminde ele alınmasını destekleyen bir yaklaşım sağladı" diye konuştu.

Ödül toplu.png

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Sabuncuoğlu Şerefeddin Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Bilim Ödülü"ne layık görülen Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit'i tebrik ederek çalışmalarında başarılarının devamını diledi.

Ödül toplu2.png

Toplu fotoğraf çekiminin de yapıldığı ödül töreni, katılımcılar onuruna düzenlenen yemeğin ardından sona erdi.

getamer-6.jpg 

GETAMER Koordinatörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, GETAT 2019'da Ödüle Layık Görüldü