İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ‘Kliniğe Merhaba’ dedi 3.10.2019

Tıp Fakültemizin koordinesinde düzenlenen 'Kliniğe Merhaba 2019' adlı sempozyum 7-8 Ekim 2019 tarihlerinde Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerimizin meslek yaşamlarına kendilerine büyük yarar sağlayacak bilgilerin sunulduğu sempozyuma öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Sempozyum, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı'nın açılış konuşması ile başladı. Klinik vakaların gündeme alındığı programın ilk günü öğretim üyelerimizin 'Acil EKG', 'Kardiyopulmoner Resüsitasyon', 'Kanama, Yanık', 'Hiperglisemi ve Hipoglisemi' vakalarının ardından misafir konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Selver'in 'Akut Böbrek Yetmezliği' konulu sunumu ile devam etti. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu 'Hipernatremi, Hiponatremi' konulu bir sunum gerçekleştirirken, öğrencilerle interaktif bir şekilde görüş alışverişinde bulundu. Sempozyumun ilk günü 'Hiperpotasemi', 'Hipopotasemi', 'Sıvı Replasmanı', 'Düz Batın Grafisi', 'Akciğer Grafisi' konuları ele devam etti.

Misafir konuşmacı Sn. Prof. Dr. Kerim Güler'in Hekimlikte İletişim konulu konuşmasıyla başlayan ikinci günde öğretim üyelerimizin 'Ekip Üyesi Olmak', 'Acilde Yazılan Reçeteler', 'Nörolojik Muayene', 'KOAH Atak', 'Çocukta Yüksek Ateş', 'Çocukta İshal', 'Çocukta Febril Konvülziyon', 'Akut Karın', 'Kadın Doğum Acilleri' vakalarını ele almasının ardından mezun öğrencilerimizin konuşmaları ile sona erdi. Prof. Dr. Sema Arıcı sempozyumda yer alan tüm misafir konuşmacılara ve akademisyenlerimize teşekkür belgelerini takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Klinige-merhaba-etkinligi.jpg

Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ‘Kliniğe Merhaba’ dedi