İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi 18.11.2019

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020  Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 15 Kasım 2019 günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr.Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Ülkemizde ve dünyada tıp öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı edinirken aynı zamanda sorumluluklarınızın da bilincinde olmalısınız. İyi yetişin, iyi araştırın, ülkemize nasıl iyi hizmet edebileceğinizin gayesinde olarak kendinizi geliştirin. Önlük, doktor kimliği yanında, önemli bir sorumluluk yüklüyor. Durmaksızın öğrenmeyi, insani hasletleri ve sürekli gelişmeyi gerektiren bir sorumluluk… Bezmialem Ailesi olarak güçlü eğitim kadromuzla sadece tıbbı çok iyi bilen mezunlar değil, öğrencilerimizin 'başarılı ve nitelikli' birer hekim olmalarını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı törende açılış konuşması gerçekleştirdi. Arıcı, velilere ve öğrencilerimize yaptığı sunumda, fakültenin tarihi, başarıları ve ayrıcalıklarımızdan bahsetti. Arıcı özellikle Tıp Fakültemizin akreditasyon sürecinden de bahsetti. "Çok uzun ve emek dolu bir sürecin sonunda Tıp Fakültemizin akreditasyon sürecini başarı ile tamamlaması bizler için ayrıca bir mutluluk kaynağı" şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Mezunumuz Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Doktor Delal Öztürk yaptığı konuşmada genç meslektaşlarına seslendi. Öztürk "Doktor olmak büyük sorumluluk gerektirir. Siz sadece hastanede doktor değilsiniz. Hayatın her anında, her misafirlikte, her tatilde, her yolculukta siz bulunduğunuz ortamın doktorusunuz. İster tıbbi olsun, ister kültürel veya sosyal, hayatın her alanıyla ilgili her zaman fikriniz sorulacaktır. Bu yüzden sadece tıbbi yönde değil, birçok yönde kendinizi geliştirmeye devam edin.  Azimli olun, çalışkan olun. Her zaman; Ata'mızın ''Beni Türk doktorlarına emanet edin'' sözüne layık, işini özveriyle yapan, sorumluklarının bilincinde olan hekimler olabilmemiz dileğiyle" ifadelerini kullandı.​

Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi