İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesi Teslim Töreni Düzenlendi 11.12.2019

​Tıp Fakültemiz 'Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD)' ve 'Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK)' tarafından gerçekleştirilen akreditasyon belgesi değerlendirme sürecini yapılan incelemelerin ardından başarıyla tamamladı. Yaklaşık bir yılı aşkın süren değerlendirmeler sonucu akredite olmaya uygun bulunan Tıp Fakültemiz, 6 yıl geçerliliği olan akreditasyon belgesini almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Dekanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni'ne, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu Gökçen, akademisyenlerimiz, yöneticilerimiz, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu törende bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz "Tıp Fakültemiz Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ve Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilmeye layık görülmüştür. Henüz ilk mezunlarını vermesinin üzerinden iki yıl gibi kısa bir süre geçmişken akredite olmaya uygun bulunan Tıp Fakültemizin bu başarısını çok kıymetli bulduğumu belirtmek isterim.  Gerçekleştirilen bu belge takdim töreni ve geçirdiğimiz bu yol gösterici değerlendirme süreci için Sayın UTEAK Kurul Başkanımıza ve üyelerine teşekkürlerimi sunarım. Süreçte büyük emekleri ve katkıları bulunan başta Tıp Fakültesi Dekanımız Sayın. Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı'yı, üniversite yönetimimizi,  tüm akademik, idari çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ederim. Gurur verici başarılarımızın her geçtiğimiz dönem katlanarak büyümesi temennisiyle…" şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı ise "Geçtiğimiz zorlu sürecin ardında hep birlikte gösterdiğimiz büyük azim ve özveri yatıyor. Bugün Tıp Fakültemizin Akreditasyon Belgesi'ni teslim alacağız. Dekanlık görevim boyunca bu süreçte benimle birlikte olan ve gecesini gündüzüne katarak çalışan kıymetli çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerimize teşekkür ederim. Bizi her zaman destekleyen başta değerli Rektörümüz olmak üzere tüm üniversite yönetimimize, akademisyenlerimize ve idari çalışanlarımıza belgemizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek'in Akreditasyon Belgesi'ni Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı'ya takdim etmesinin ardından tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 


Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesi Teslim Töreni Düzenlendi