İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Tıp Fakültesi Mezunlarımızı Online Mezuniyet Törenimizle Uğurladık 9.07.2020

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 akademik yılı mezunlarını uğurladı. Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan COVID-19 Pandemisi nedeniyle Tıp Fakültesi Mezuniyet Törenimiz online ortamda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Yardımcımız Fadlullah Aksoy, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük, Prof. Dr. Teoman Aydın, Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş, akademisyenlerimiz, yöneticilerimiz üniversitemiz senato odasından ve online platformdan katılarak takip etti.

Törende mezunlarımıza seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Uzun soluklu, meşakkatli tıp eğitiminizin başarıyla sonuna geldiniz. Artık hayatınızda yeni bir sayfa açmış ve verdiğiniz tüm emekler sonucunda sizlere takdim edeceğimiz mezuniyet beratlarınızı almaya hak kazanmış bulunmaktasınız. Öncelikle hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

COVID-19 Pandemisi ile Bezmiâlem Ailesi olarak yoğun bir biçimde mücadele ettiğimizin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Bildiğiniz üzere, son birkaç ay içinde hepimizin yaşantısında büyük değişiklikler oldu… Bizlerin çok iyi bildiği maske ve dezenfektan gibi kavramlar artık tüm toplumun yaşamına girdi. Dünyamızın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu COVID-19 Pandemisi ile Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Ailesi olarak bizler de yoğun bir biçimde mücadele ettik.  Pandeminin ilk gününden bu yana hastalarımız ve toplum sağlığı için her birimiz var gücümüzle çalıştık. 'Kontrollü sosyal hayat' kavramının yaşantımıza girişiyle, sevdiklerimizin, kendimizin ve toplumun iyiliği için bazı alışkanlıklarımızdan uzak kalabilmeyi hep birlikte öğrendik. İşte bugün online ortamda yaptığımız mezuniyet törenimizde bunlardan bir tanesi" şeklinde konuştu.

Mezunlarımıza meslek yaşamları için tavsiyelerde bulunan Rektörümüz şu ifadeleri kullandı: "Bugün itibariyle sizleri yeni ve tertemiz bir gelecek bekliyor. Her biriniz beyaz önlüğünüzü giyerek büyük bir heyecan ve gururla mesleğinizi icra etmeye başlayacaksınız. Unutmamalısınız ki hekimlik mesleği her zaman büyük bir sorumluluk ve bugünlerde yaşadığımız sürecin yakinen gösterdiği üzere, 'fedakârlık' gerektirmektedir. Hepinizin bu sorumluluğun bilincinde olup mesleğinizin onuruna layık olarak din, dil, ırk, cinsiyet gözetmeksizin tüm coğrafyada görevinizi icra edeceğinize inancım ve güvenim sonsuzdur."

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir öğrencilerimize seslendi. Dekanımız "Sevgili mezunlarımız, bugün Türkiye'nin sağlık temalı ilk üniversitelerinden biri olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitemizin Tıp Fakültesi mezunları olarak 4'üncü mezunlarını vermekteyiz. Sizler yoğun emek ve çaba göstererek uzun ve yorucu bir eğitim sürecini başarıyla sonlandırdınız. Tüm bu zorlukların yanı sıra COVID-19 Pandemisi sizlerin eğitim-öğretim sürecinizi de etkiledi. Bu koşullar dâhilinde üstün çaba gösterdiniz. Hepinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Online ortamda gerçekleşen Tıp Fakültesi Mezuniyet törenimizde 2019-2020 akademik yılı mezunlarımızın isimleri ve Hekimlik Yemini okunup, temsili kep atılmasının ardından sona erdi.

 



Tıp Fakültesi Mezunlarımızı Online Mezuniyet Törenimizle Uğurladık