Haberler
TÜBA Türkiye Bilim Rapor'u Yayınlandı! 9.12.2020

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Chicago Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Dr. Elif Özcan-Tok'un çalışmalarıyla hazırlanan Türkiye Bilim Rapor'u yayınlandı. Rapor, tamamen veriler ışığında Türkiye'deki akademik ve bilimsel ortamın her yönüyle detaylı resmini çekmek, uluslararası karşılaştırmalarını yapmak, eksiklerini ortaya koymak ve bu doğrultuda çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. Zengin akademik yayın verileri kullanılarak Türkiye'deki üniversitelerin ve akademisyenlerin detaylı analizinin gerçekleştirildiği çalışmada, sorunlar belirlenerek çözüm önerileri sunuluyor.

Bu alanda şimdiye kadar yapılan en kapsamlı yayın olma özelliğini taşıyan çalışma, Türkiye'deki üniversite ve akademisyenlerin dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin önemli veriler sunuyor.

2015 yılına kadar mevcut verilere göre dayandırılarak hazırlanan araştırma sonuçlarına göre, 2010'da açılan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ilkler arasında yer alma başarısı gösterdi. Rapordaki “Yayın Yapma Oranı ve Akademik Verimlilik" konusunda Bezmiâlem, Tıp Alanı Ağırlıklı Üniversiteler arasında Yayın Yapan Araştırmacı Oranı en yüksek kurum olarak öne çıkmaktadır.  Ayrıca, “Üniversiteler Bazında Akademik Verimlilik ve Araştırmacıların Yayın Yapma" oranlarının yer aldığı tabloda %75,6'lık Yayın Yapan Araştırmacı Oranıyla en yüksek skora sahip 4. üniversite olarak yer almaktadır.


Raporun tamamına erişmek için tıklayınız.


TÜBA Türkiye Bilim Rapor'u Yayınlandı!