İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı 24.03.2022

14 Mart Tıp Bayramı Üniversitemiz Erich Frank Konferans Salonu'nda kutlandı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız, Prof. Dr. İbrahim Tuncay Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Dekan Yardımcılarımız, Akademisyenlerimiz, Yöneticilerimiz ve Öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu 14 Mart Tıp Bayramına özel bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz “Hekim olmak, en başından en sonuna kadar zorlu bir yol, zorlu bir yolculuk… Büyük fedakarlıklar isteyen, daha küçük yaşta büyük özveriler göstererek bu mesleğe gönül vermek demek… Çocukken her birimizin hayallerini süsleyen o 'beyaz önlüğü' verdiğimiz nice emeğin ardından giymek, şifa bekleyen her bir hastanın şifa bulmasına yardım etmek manevi duyguların en yücesi… Bizler, 1845'ten bu yana her afette, muhtaç olan kişilere yardım etme, ellerinden tutma geleneğinden gelen bir tarihe sahibiz. Bu tarih bizlere yorulmadan, pes etmeden, kararlılıkla mücadeleyi öğretti. Ecdat yadigarı kurumumuzdan aldığımız güçle son olarak COVID-19 Pandemisinde büyük bir özveri ve kararlılıkla mücadele ettik. Her bir hastamızın yanında olduk. Aramızdan kayıplarımız da oldu… Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Rektörümüzün ardından Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ramazan Özdemir “14 Mart Tıp Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi gibi seçkin ve köklü bir geçmişe dayanan ve insan yaşamını her şeyin üstünde tutan, tüm güç koşullara karşın özveriyle çalışan siz değerli hekimlerimizle birlikte olmaktan ve Tıp Bayramı coşkusunu paylaşmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle belirtmek isterim. İnsana şifa sunan ve bu onurlu mesleği yapan tüm hekimlerimizin tıp bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Merkez Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Arif Koytak da tüm çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak konuşmalarına başladı. Prof. Dr. Arif Koytak “Bir insan kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir" anlayışını benimseyen bir kültürün temsilcisi ve insan sağlığını her şeyin önüne koyan bir mesleğin ferdi olarak, tüm meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" açıklamalarında bulundu.  

Açılış konuşmalarının ardından, Üniversitemiz Müzik Kulübü öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin ardından Tıp Fakültesi'nde 1 yıl boyunca akademik başarı gösteren öğretim üyelerine tebrik belgeleri, on yılını dolduran akademisyen ve hekimlerimize plaketleri  takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 


14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı