İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi 13.10.2017
Tıp Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencileri için "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" düzenlendi. Dekanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Özturan, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Tıp Fakültesi Anabilim ve Bilim Dalları Başkanları ile Akademisyenlerimiz, Öğrencilerimiz ve Velilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Eğitim, hayatımız boyunca devam edecek ve bizlere her zaman yol gösterici olacak önemli bir pusuladır. Pırıl pırıl olan siz gençlerin eğitim hayatınızın önemli bir merhalesi olan lisans eğitiminiz için Bezmialem'i tercih etmeniz, bizlere güvenmeniz, geleceğinizi ve hedeflerinizi emanet etmeniz açıkçası bizleri gururlandırdı. BVU olarak geçmişten aldığımız gücümüz ve deneyimimiz ile sizleri ileriye taşıyacağımızdan kuşkunuz olmasın. Tıp, temelinde insan sevgisi yatan zor bir sanat, zor bir meslektir. Çünkü insanlar en kıymetli hazinesi olan sağlıklarını siz hekimlerin ellerine teslim edecektir. Bu zorlu görevde hepinizin bilmesini istediğim en önemli şey şudur ki; bir sağlıkçı olmak, insan hayatı kurtarmak bu dünyadaki en önemli ve kutsal göreviniz olmalıdır. İşte hekimlik, manevi değeri çok yüksek olan fakat bir o kadar da zorlukları bulunan, yeri geldiğinde gecenizi gündüzünüze katacağınız bir alandır. Bezmialem'in manevi atmosferinde yetişen sizlerin zaten bu duygularla içinde olacağınıza ve bu beyaz önlükleri giydiğiniz andan itibaren bu bilinçle yaşayacağınıza inancım sonsuzdur" şeklinde konuştu.

Rektörümüz ardından Fakültemizi tanıtan bir sunum gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, "Üniversitemizi tercih ederek böylesine kutsal bir mesleği seçtikleri için teşekkür ederim. Böylesine uzun bir yolda bıkmadan okuyoruz, yazıyoruz ve bir şeyler üretiyoruz. Öğrencilerimize hem insani hem de akademik anlamda örnek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Son olarak konuklarımıza BVU Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Mutluer, Üniversite yönetimimiz ve Akademisyenlerimize teşekkür ederek, "Okula başladığımız ilk günden beri yanımızda olan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası Akademisyenlerimiz ve Yöneticilerimiz öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirdi. ​​

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi