İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Tıp Eğitimi Akreditasyon Toplantısı Gerçekleşti 10.04.2018

​Akreditasyon sürecine kabul alan Tıp Fakültemiz, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAP) ile Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafınca yapılan bilgilendirme toplantısının ilkini gerçekleştirdi.

Etkinliğe üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı,  Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Semra Özçelik, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Kazım Karaaslan veProf. Dr. Alpay Alkan, Anabilim Dalı Başkanlarımız, Akademisyenlerimiz ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz katılım gösterdi.

TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek'in bilgilendirme sunumu yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, "Tıp fakültelerindeki eğitimin daha standardize, kaliteli ve sürdürülebilir olması için akreditasyon olmazsa olmazlardandır. Bir bütünlük sağlamak ve güzel eğitim vermek adına gerekli bir basamak olan bu süreç ilk günden beri öncelikli hedefimizdir." şeklinde konuştu.

TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ise yaptığı bilgilendirme sunumunda  "Tıp eğitimi, son dönemde çerçevesi çok iyi belirlenmiş, yöntemleri çok iyi tanımlanmış, araştırmalar yapılan, kendi dergileri olan bir çalışma alanı haline geldi. Akreditasyon, bazen inişli çıkışlı, tekrar başa dönmeyi gerektiren ince uzun bir yol ve zorlu bir süreçtir. Ama sürecin zorluğunun yanı sıra yolun sonu aydınlık çünkü amaç tıp eğitiminin niteliğini iyileştirmek ve daha iyiye götürmek." ifadelerini kullandı.​​​

Tıp Eğitimi Akreditasyon Toplantısı Gerçekleşti