İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Düzenlendi 8.04.2019

Üniversitemizin destekleriyle öğrencilerimiz tarafından organize edilen, 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bu yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum temasıyla gerçekleşti.

3 gün süren kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Alpay Alkan, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile kongrenin onur konuğu Türkan Şoray katılım gösterdi.

Bu yıl 4.sü düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde Bezmialem Ailesinin birer mensubu olan değerli öğrenci, akademisyen ve kongreye katılım gösteren kıymetli misafirler ile bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Eğitime, araştırmaya ve insana yatırıma önem veren üniversiteler olarak öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri, tıptaki yaşanan gelişmeleri yakalayabilmeleri, dünyadaki değişim ve gelişmeleri sürekli izleyebilmeleri için birlikte çalışmaktayız. Ülkemizde sağlık alanında fark oluşturacak önemli işlere imza atan ve atmaya devam edecek olan siz değerli akademisyenlere ve öğrencilere emekleri için ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Kadın hastalıkları ve doğum temasıyla gerçekleştirdiğimiz 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongremizin her kademesinde görev alan, emek sarf eden öğrencilerimize de değinmeden geçemeyeceğim. Kuşkusuz ki öğrencilik yıllarınızda böyle bir kongrede söz sahibi olmanın, görev almanın ne kadar kıymetli olduğunu bundan sonraki öğrencilik ve meslek hayatınızda daha iyi anlayacaksınız. 3 gün boyunca yoğun geçecek bu programda farklı konu başlıklarıyla gerçekleşecek panellerde engin bilgi birikimlerini bizlerle paylaşacak değerli akademisyenlere ve sunumlarını gerçekleştirecek kıymetli öğrencilerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

Farklı konu başlıkları içeren bilimsel oturumların ardından ilk günün sonunda kongrenin onur konuğu, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray öğrencilerimizle bir araya geldi. Köklü bir eğitim yuvasında bilim insanları ve öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Türkan Şoray, etkinlik kapsamında izlenen Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Kadir İnanır ile birlikte oynadığının hatırlatılması üzerine "Bir tek Kadir İnanır'la değil Türk sinemasının birçok jönü ile birlikte oynadım. Hepsi çok kıymetli dostlarım." değerlendirmesinde bulundu. Şoray, sinemanın şekil değiştirdiğini, hikayenin ve anlatımın farklılaştığını ve dijital sinemaya geçildiğini belirterek "Eskiden biz metreyle film çekiyorduk. Üç kereden fazla tekrar etme şansımız yoktu çünkü film çok değerliydi. Yani yeni sinemacıların ellerinde çok avantaj var. Birçoğu da bu avantajları kullanıyor." diye konuştu.

Öğrencilerle sohbetin ardından Rektörümüz tarafından Türkan Şoray'a bir tablo ve Bezmialem Fitoterapi Merkezimizin doğal ürünlerinden hazırlanan bir paket hediye edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Tablo, Bezmialem Valide Sultanımızın mührüdür. Bezmialem Valide Sultan'ın kurucusu olduğu bir vakıfta bir 'Sultan'ı ağırlamak bizim için ayrıcalıktır." diyerek tabloyu takdim etti.

Şoray ise tabloyu çok beğendiğini belirterek, "Çok değerli benim için. Evimin en değerli yerinde muhafaza edeceğim." sözleriyle memnuniyetini ifade etti.

Türkiye'nin her köşesinden katılım gösterilen 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin ikinci günü alanında yetkin akademisyenlerin ve öğrencilerin sunumları ile devam etti. Gala yemeği ve tekne turu ardından sona eren kongrenin başkanı Stj. Dr. Deniz Rüya Aydın, "Tıp öğrenci kongresi artık üniversitemizde bir gelenek haline geldi ve içeriği çok dolu bir program oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen Kadın Hastalıkları ve Doğum temasını seçtik. Desteklerinden ötürü başta Rektörümüz ve Genel Sekreterimiz olmak üzere tüm katılımcılara ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.  

4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Düzenlendi