İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Bilimsellik Komitesi 6’ncı Modül ve Araştırma Günü Başarıyla Tamamlandı 24.03.2022

​Bezmiâlem Tıp Fakültesi öğrencileri bilimsel yönleri güçlü hekimler olarak yetişiyor. Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencilerimiz, Johns Hopkins Üniversitesi ile ortak geliştirilen, Türkiye'de tek bilimsel müfredat olan Bilimsellik Komitesi programında 1,5 yıl boyunca gerçekleştirdikleri araştırma sorusu oluşturmadan etik kurul başvurusuna, veri toplama, analiz, özet bildiri hazırlama ile sunmaya kadar bilimsel çalışmanın her aşamasını düşünsel ve uygulama düzeyinde tamamlandı.  Projenin son adımı olan “Bilimsellik Komitesi 6'ncı Modül ve Araştırma Günü"nde hazırlanan araştırma sonuçları podyum, kısa sözel ve poster sunumları şeklinde tamamlandı.

İlk olarak podyum sunumu şeklinde gerçekleşen programda toplamda 9 öğrencimiz projelerini salondaki jüri üyelerine ve online platformda yer alan Johns Hopkins Üniversitesi akademisyenlerine sundu. Öğrencilerimize yöneltilen soruların cevaplanmasının ardından kahve arası verildi.

Kahve arasının ardından poster sunumlarına geçildi. Toplamda 40 öğrencimiz yapmış oldukları çalışmaları akademisyenlerimize sundu. Akademisyenlerin, sorduğu soruların cevaplanmasının ardından kısa sözel sunumlara geçildi. Kısa sözel sunumlarda toplamda 33 öğrencimiz Erich Frank Konferans Salonu ve dersliklerde olmak üzere toplamda 3 farklı mekânda sunumlarını tamamlamalarının ardından başarıyla sona erdi. 


Bilimsellik Komitesi 6’ncı Modül ve Araştırma Günü Başarıyla Tamamlandı