İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Türkiye’nin İlk En Kapsamlı OSCE ve Beceri Laboratuvarı Bezmiâlem’de açıldı! 15.11.2017
Türkiye'nin ilk en kapsamlı OSCE ve Beceri Laboratuvarının, 20 Kasım 2015 de Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi 7.katta açılışı gerçekleşti.

Açılışa BVU Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, BVU Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, BVÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, diğer üniversitelerden rektörler, dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı.

BVU Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı açılış konuşmasında öğrencilerin bu laboratuvarlarda gerçek hayata alıştıklarını söyleyerek "Öğrencilerimiz, kitaptan ve amfilerden çıkıp burada gerçek hayatın birinci basamağına adım atıyorlar" ifadelerinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, konuşmasında ''Sağlık alanındaki tüm eğitim uygulamalarında 'Uluslararası tıp eğitiminin standartlarına ulaşmak' hedefinden yola çıkarak 172 yıllık köklü hastanemizi, 2010 yılında 'Türkiye'nin İlk Sağlık Üniversitesi'ne dönüştürdük. 'Önce Sağlık' anlayışıyla devam ettiğimiz yolculuğumuzda sağlık hizmetlerinin yanı sıra bilim insanı yetiştirme misyonunu da gerçekleştirmeye başladık. OSCE ve Beceri Laboratuvarları da bunun bir parçası '' diye konuştu.

Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça konuşmasından sonra Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ile birlikte, 13 OSCE İstasyonuna sahip Beceri Laboratuvarlarında canlı sınav yaptılar. Misafirler daha sonra Laboratuvarları gezerek bilgi aldılar. Açılış sonunda emeği geçen simüle hastalarına plaket takdim edildi.

Türkiye’nin İlk En Kapsamlı OSCE ve Beceri Laboratuvarı Bezmiâlem’de açıldı!