Hakkımızda

2011 yılında kurulan Uluslararası İlişkiler Ofisi (UIO) Üniversitenin uluslararası bağlantılarını, değişim programlarını ve uluslararası tanıtımını yürütme çabası içinde olan bir birimdir.

UIO, diğer idari ve akademik birimler ile işbirliği içerisinde; Üniversitenin uluslararası bağlantılarını desteklemek, uluslararası temsili, Bologna Süreci / EHEA çerçevesinde akademik planlamaya destek vermek, tüm hareketlilik faaliyetlerini yürütmek, uluslararası öğrenci danışmanlığı ve temini sürecinden sorumlu olmak, yurtdışında eğitim için öğrencilere fırsatlar sağlamak üzere kurulmuş bir merkezdir.

UIO öğrenci ve personel hareketliliği için Erasmus'un tüm programlarına ilişkin bilgilendirme seminerleri düzenler, programa ilişkin bütün duyuruları çeşitli iletişim araçlarını kullanarak yapar.

UIO, uluslararası öğrenciler için oryantasyon pro​gramı düzenler ve uluslararası öğrenciler ile diğer öğrencilerin entegre olması için kültürel aktiviteler düzenler. Uluslararası öğrencilere her türlü konuda yardımcı olmaya çalışır.

UIO, Üniversitenin dünya çapında üstün yükseköğretim kurumları ile araştırma, eğitim ve öğrenci / personel değişim bağlantıları kurmak ve uluslararası işbirlikleri çeşitliliğini geliştirmek ve sürdürmek için yardımcı olur.​​

anasayfa-yonlendirme.png