CONTACT TÜRKÇE Ara SEARCH

​ACİL TIP ANABİLİM DALI


Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı 2010 yılında kuruldu. Bezmialem​ Vakıf Üniversitesi Hastanesinin 2017 yılı verilerine göre günde ortalama 800 hasta acil servis hizmetinden yararlanmaktadı​​r. Acil servis erişkin hastaların bakıldığı alan ve çocuk acil olarak iki ayrı bölümde hizmet vermektedir. Çocuk acil ünitesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları biriminin ekibi hizmet vermektedir. Erişkin hastaların (16 yaş ve üstü) ve çocuk dahil tüm travma hastalarının değerlendirildiği bölümde, 5'i yeniden canlandırma odasında, 8'i monitorlü gözlem  biriminde (sarı alan) ,  10'u ikinci monitörlü gözlem biriminde,​​ 10'u hızlı bakım birimlerinde (yeşil alan), 4'ü müdahale​ odasında (travma), olmak üzere toplam 37 sedye ile hizmet vermektedir.

Yeniden canlandırma odasında, 1 adet USG bulunmaktadır. Acil radyoloji ünitetesi acilin içinde bulunmaktadır ve tomografi ve röntgen cihazı 24 saat aktif kullanılmaktadır.




RANDEVU AL 

Hakkımızda

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı 2010 yılında kuruldu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesinin 2017 yılı verilerine göre günde ortalama 800 hasta acil servis hizmetinden yararlanmaktadır. Acil servis erişkin hastaların bakıldığı alan ve çocuk acil olarak iki ayrı bölümde hizmet vermektedir. Çocuk acil ünitesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları biriminin ekibi hizmet vermektedir. Erişkin hastaların (16 yaş ve üstü) ve çocuk dahil tüm travma hastalarının değerlendirildiği bölümde, 5'i yeniden canlandırma odasında, 8'i monitorlü gözlem  biriminde (sarı alan) , 10'u ikinci monitörlü gözlem biriminde, 10'u hızlı bakı birimlerinde (yeşil alan), 4'ü müdahale odasında (travma), olmak üzere toplam 37 sedye ile hizmet vermektedir.Yeniden canlandırma odasında, 1 adet USG bulunmaktadır. Acil radyoloji ünitetesi acilin içinde bulunmaktadır ve tomografi ve röntgen cihazı 24 saat aktif kullanılmaktadır.

Acil servise başvuran tüm hastalar kapıda paramedikler tarafından değerlendirilerek hastalığının aciliyetine göre sınıflandırılıp (triaj) uygun bölüme alınmaktadır. Yakın takip ve tedavi gerektiren ve kalp hastalığı, solunum sıkıntısı gibi yakınmaları olan hastalar monitorlü alanda değerlendirilirken, yakın takip gerektirmeyen hastalar, baş ağrısı, karın ağrısı ve benzeri yakınması olan hastalar ise hızlı bakı alanlarında değerlendirilmektedirler. Acil servise başvuran hastaların ortalama bekleme süreleri 5 dakikanın altında olmasına rağmen, kalabalık saatlerde hayatı tehdit edici yakınması olmayan hastalar için bu süre uzayabilmektedir. Çoklu travma hastaları ise hızla resüsitasyon odasına alınmakta ve Acil Tıp Uzmanı gözetiminde bir kıdemli asistan tarafından değerlendirilmekte ve gerekli tedavileri yapılmaktadır. Hastanın yapılan tetkik ve tedavilerinin ardından yatış gerektiren bir durum saptanırsa uygun bölümden konsültasyon istenip hasta ilgili bölüme yatırılmaktadır.

Acil servis haftada 7 gün ve günde 24 saat hizmet yükü olan bir alan olmasına rağmen geleceğin Acil Tıp Uzmanlarının yetiştirilmesine de önem verilmektedir. Bu nedenle Acil Tıp müfredatına uygun şekilde hastalar için gerekli tedavi ve girişimler Acil Tıp Uzmanlarının gözetiminde Acil Tıp Asistanları tarafından güvenle uygulanabilmektedir.​